Ingredienser
6 paistykker
Paideig
Fyll
Eggestand
Topping
1. Sett ovnen på 200°.
2. Bland mel, salt og smør til en smuldret masse. Tilsett vann og arbeid raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en paiform (ca. 24 cm) og prikk paiskallet med en gaffel.
3. Legg folie rundt kantene slik at deigen ikke synker sammen under steking. Stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut formen og fjern folien.
4. Kok gulrøtter og asparges i lettsaltet vann et par minutter slik at de mykner litt. Avkjøl og del gulrøttene på langs.
5. Skjær vårløken i tynne skiver, fordel den, fetaost og laks i paiskallet. Visp sammen ingrediensene til eggestanden og hell den over. Legg asparges og gulrøtter på toppen. Stek paien midt i ovnen i ca. 20–30 minutter, eller til den er gyllen.
6. Ta ut paien og topp med brønnkarse.