Ingredienser

6 paistykker

Paideig

Fyll 

  • 1 bunt tynne asparges
  • 1 bunt små gulrøtter
  • Noen små vårløker
  • 150 g fetaost
  • 300 g varmrøkt laks 

Eggestand 

  • 3 egg
  • 1 ½ dl fløte
  • 1 ½ dl melk
  • 250 g revet, vellagret ost
  • salt og nykvernet svart pepper 

Topping 

  • Brønnkarse 

Vårpai med asparges og varmrøkt laks

En pai med vårens tidlige grønnsaker hører virkelig påsken til. Her med tynne asparges, fetaost og varmrøkt laks.

Hvordan forberede oppskriften (1 tim, 20 min):

1. Sett ovnen på 200°.

2. Bland mel, salt og smør til en smuldret masse. Tilsett vann og arbeid raskt sammen til en deig. Trykk ut deigen i en paiform (ca. 24 cm) og prikk paiskallet med en gaffel.

3. Legg folie rundt kantene slik at deigen ikke synker sammen under steking. Stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut formen og fjern folien.

4. Kok gulrøtter og asparges i lettsaltet vann et par minutter slik at de mykner litt. Avkjøl og del gulrøttene på langs.

5. Skjær vårløken i tynne skiver, fordel den, fetaost og laks i paiskallet. Visp sammen ingrediensene til eggestanden og hell den over. Legg asparges og gulrøtter på toppen. Stek paien midt i ovnen i ca. 20–30 minutter, eller til den er gyllen.

6. Ta ut paien og topp med brønnkarse.