Kanelboller blir ofte bakt i de norske hjem, i alle mulige former og fasonger. Det er vel ikke helt uten grunn at den har fått sin egen dag?

Her er noen tips til baking av gode, saftige kanelboller:

  • Bruk digital vekt når du skal måle opp ingrediensene
  • Ingredienser som smør og melk skal være romtempererte for best resultat.
  • Halvparten vann og halvparten melk gir luftigere boller
  • Stek i papirformer for høye, fine boller
  • Elt deigen godt, gjerne opp til 20 min for hånd (10 min med maskin). Deigen skal kjennes elastisk. Da har den tilstrekkelig med sterke glutentråder for å kunne heve til en luftig deig og du får en saftigere kanelbolle.
  • Hev deigen under plastfolie, gjerne på en varm plass som ovenpå en varmeovn eller på varmekabler.
  • Varier fyll etter smak. Hva med å prøve med å prøve litt muscovadosukker i sukker-kanelblandingen, eller bytte ut kanel med kardemomme? Vaniljekrem kan også være noe å prøve ut som fyll.
  • Litt rugmel i deigen gjør den saftigere og bollene holder seg ferske lenger.

Feire kanelbollens dag med å invitere på nybakte kanelboller!