Speltbrød med gresskarkjerner, honning og havsalt

Ingredienser

1 brød

Poolish/fordeig (Trinn 1):

  • 225 g (ca. 3,75 dl) Sammalt Spelt Grov
  • 4 g gjær
  • 240 g (ca. 2,4 dl) lunkent vann (37 °C)

Trinn 2:

  • 300 g (ca. 5 dl) Regal Siktet speltmel
  • 225 g (ca. 2,25 dl) lunkent vann (37 °C)
  • 4 g gjær
  • 1 ts honning
  • 45 g (ca. 0,2 dl) gresskarkjerner
  • 10 g (1,5 ts) havsalt/havsaltflak

Speltbrød med gresskarkjerner, honning og havsalt

Hvordan forberede oppskriften (5 tim, 15 min):

1. Bland ingrediensene til poolihen/fordeigen, og dekk over med plast. La heve ca. 3 timer.

2. Bland i resten av ingrediensene bortsett fra saltet, og kjør langsomt i maskin/deigblander i 2 minutter, og deretter raskt i 5 minutter. Bland i saltet og kjør raskt i 3 minutter til. La deigen heve i ca. 1 time dekt med plast.

3. Varm ovnen til 260 ˚C (varmluft 240 ˚C) mens platen som brødet skal bakes på, står i ovnen.

4. Smør en 2 liters form. Legg deigen på et bakebord med litt mel på. Brett deigen forsiktig til et avlangt brød, og legg det i formen med skjøten vendt oppover. La heve i ca. 30 minutter.

5. Sett brødet i ovnen og senk varmen til 220 ˚C (varmluft 200 ˚C). Stek brødet i ca. 20 minutter. Ta deretter brødet ut av formen og stek det i ytterligere ca. 15 minutter.

6. Når brødet er ferdig (interntemperatur på 96 ˚C), legges det på rist for å kjøles ned.