Ingredienser
1 brød
Poolish/fordeig (Trinn 1):
Trinn 2:
Et herlig grovt brød med honning, havsalt og gresskarkjerner for en nøtteaktig smak!
1. Bland ingrediensene til poolihen/fordeigen, og dekk over med plast. La heve ca. 3 timer.
2. Bland i resten av ingrediensene bortsett fra saltet, og kjør langsomt i maskin/deigblander i 2 minutter, og deretter raskt i 5 minutter. Bland i saltet og kjør raskt i 3 minutter til. La deigen heve i ca. 1 time dekt med plast.
3. Varm ovnen til 260 ˚C (varmluft 240 ˚C) mens platen som brødet skal bakes på, står i ovnen.
4. Smør en 2 liters form. Legg deigen på et bakebord med litt mel på. Brett deigen forsiktig til et avlangt brød, og legg det i formen med skjøten vendt oppover. La heve i ca. 30 minutter.
5. Sett brødet i ovnen og senk varmen til 220 ˚C (varmluft 200 ˚C). Stek brødet i ca. 20 minutter. Ta deretter brødet ut av formen og stek det i ytterligere ca. 15 minutter.
6. Når brødet er ferdig (interntemperatur på 96 ˚C), legges det på rist for å kjøles ned.