Ingredienser

14 stk.

Grove hamburgerbrød

Tips! Prøv gjerne å la deigen stå i kjøleskapet over natta for så å fullføre prosessen dagen etter.

Hvordan forberede oppskriften (150 min.):

1. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, elt deigen i 10 min på sakte fart, øk hastigheten til middels og elt til deigen er glatt og smidig. Deigtemperaturen bør ikke over 26 grader.

2. Dekk til bollen med plastfilm, hev til dobbel størrelse i romtemperatur.

3. Slå ut lufta i deigen og hev til dobbel størrelse en gang til. Da blir baksten saftigere og smaker bedre.

4. Del deigen i like store emner, trill til boller på melet bakebord. Sett på bakepapirkledd stekebrett, med god avstand (ca. 9 stk per brett).

5. Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 15 min.

6. Legg et bakepapir over, legg et stekebrett på toppen og trykk bollene litt flate. Hev til dobbel størrelse til bollene er luftige. Pensle med vann og dryss over sesamfrø. Stekes ved 250°C på midterste rille, ca. 8 minutt. Avkjøl på rist.